Langtidsbagte jordskokker og hvidløg - LOF Vordingborg

LOF Vordingborg

Viden i Bevægelse

Langtidsbagte jordskokker og hvidløg

4 personer

Denne ret udmærker sig ved at sukkerstoffet i grøntsagerne langsomt karamelliseres i ovnen.

Det tager lang tid, så det er en god idé at afsætte god tid hertil.

Ingredienser

750 g jordskokker

200 g hvidløg

2 spsk. olivenolie

1 spsk. hel koriander frø

½ tsk. tørret timian (1 tsk. frisk timian)

Salt og peber

1 lille bundt bredbladet persille

1 spsk. citronsaft

 

Fremgangsmåde

Skrub jordskokkerne godt.

Pil hvidløgsfeddene.

Bland begge dele i et stort ildfast fad med olie, koriander frø, salt og peber.

Bag i ovnen, til det er brunt, mørt og karamelliseret. Det tager ca. 1 - 1½ time - måske lidt mere.

Hold øje og sluk ovnen 10 minutter før grøntsagerne er færdige.

Efter bagning drysses med persille og der dryppes varsomt med citronsaft.

Tip!

Varierer retten med 2 spsk. ristede valnødder eller pinjekerner, som drysses henover efter bagning i ovnen og lige inden servering, så kernerne bevarer sin sprødhed.

 

Energi pr. person: 1153 kJ (276 kcal) Energifordeling: Protein 11 %, Kulhydrat 61 %, Fedt 28 %

gg.jpg