Grøntsagsfad - LOF Vordingborg

LOF Vordingborg

Viden i Bevægelse

Grøntsagsfad

med ristede kantareller

2 personer (gem ½ til
frokost)

Du skal bruge:

Sellerisovs

400 g knoldselleri

4 dl letmælk

50 g revet Vesterbotten
eller anden fast ost 40%

salt og peber

muskatnød

Grøntsager

2 bagekartofler

1 squash

400 g knoldselleri

10 blade savoykål

200 g spinat

2 fed hvidløg

1 løg

2 spsk. koldpresset
rapsolie

2 spsk. æbleeddike

På toppen

200 g kantareller (eller
champignon)

10 g olie til stegning

1 bundt brøndkarse

2 skiver groft brød

Sådan gør du:

Tænd først ovnen på 150 grader, og klargør alle grøntsagerne.

Sellerisovs: Skær sellerien i grove terninger, og kog dem i
mælk i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Blend selleri og mælk med
halvdelen af osten og revet muskatnød efter smag, og krydr med salt og peber.

Skræl og skyl alle
grøntsagerne. Skær kartofler, squash og knoldselleri i helt tynde skiver, og
pluk bladene af savojkålen. Snit løget og hvidløget fint, og steg så hvidløg og
løg i rapsolie ved mellemvarme. Tilsæt spinaten, og lad det simre i 2 minutter.
Smag til med eddike, salt og peber.

Smør et ildfast fad i
passende størrelse. Læg først et lag kartofler i fadet, dernæst sellerisovs,
squash, kål og et lag af den sauterede spinat. Start forfra, og bliv ved, til
det hele er brugt. Riv resten af osten på toppen, og bag fadet i 1 ½ time ved
150 grader.


På toppen: Børst jord af svampene, og nip det nederste af
stokken af. Rist svampene gyldne på en meget varm pande i rapsolie. Skyl
brøndkarsen, og pluk det groveste af stilkene fra.

Spisetid: Vend brøndkarsen sammen med svampene, og servér dem på toppen af fadet.
Spis brød til.

Køkkentip:

Jo tyndere grøntsagerne
bliver skåret, jo flottere og mere sammenhængende bliver retten.

FDB tips! Se efter nøglehulsmærkede mælkeprodukter